Eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulması amacıyla hazırlanan Meydan Projesi tamamlanıyor.
Tarihi şehirlerin kalbi niteliğinde yaşamın portresini sunan meydanları vardır. Hatuniye Cami ve çevresindeki “Tokat Meydan” alanı da böyle tarihi bir kimliğin kalbidir. Meydan denildiğinde Selçukludan Osmanlıya birçok tarihi eser yanında yaşanmışlıklar ve bu şehrin kimliği vardır. Hayatın akışı içerisinde birçok şehir gibi şehir içerisindeki alanlarda zamanla önemini ve misyonunu yitirebilmektedir. Tokat Belediyesi bu şehirde yaşayan tüm hemşehrilerimize hizmet ederken şehrin tarihi kimliğine sahip çıkmayı da kendisine en büyük görevlerden biri edinmiştir. Meydan Projesi ile bu şehre, tarihimize ve ecdadımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirdik. Hem tarihi bölgeyi eski misyonuna kavuşturmak hem de bölgede ticari canlılığa can suyu olmayı hedefledik. Proje bölge turizmi açısından da Tokat’a ayrı bir misyon katacak.
Türkiye’de ender görülen bir uygulama ile bölgedeki ticari hayat kesintiye uğratılmadan inşaat faaliyeti yürütüldü. Hem proje hem de esnafın ticareti devam etti. Yaklaşık 35 milyon TL’ye mal olan Meydan Projesi Tokatlıların 30 senedir hayali olan bir projedir.
Yapımı üç etaptan oluşan Meydan Projesinin birinci etabında ana cadde üzerindeki iş yerlerinin taşınacağı GOP. Lisesi yanındaki İş Merkezleri yapıldı. Projenin İkinci etabında, Yeşilırmak İlkokulu başka bir alana inşa edilmek üzere, okul yerinin yıkımı gerçekleştirilerek yer altı otoparkı yapıldı. 120 araçlık bu otoparkta ayrıca köy minibüsleri de yer alacak. Meydan Projesinin üçüncü etabında Taşhan karşısında Hatuniye (Meydan) Cami istikametine doğru uzanan dükkân inşaatlarının yapım aşaması da tamamlandı.
Böylece Meydan projesi ile tarihi eserlerin çevresinin açıldığı kimlikli bir Tarihi Tokat Meydanı ortaya çıkartılmış oldu.
Behzat deresi tarafında üstü 4 bin m²lik bir meydan altında 120 araç kapasiteli kapalı otopark, yine meydanın cami yönünde Organik Ürünler Pazarı bulunuyor. GOP. Bulvarı tarafında ise 5 bin metrekarelik tarihi büyük meydan ve 61 dükkan, 13 ofis, 3 bloktan oluşan İş merkezleri yer almış olacak. Toplamda 9 bin metrekarelik sahanın düzenlenen Meydan Projesi ile esnafın daha modern imkânlarla hizmet vermesi sağlanırken, aynı zamanda ticari hayata da canlılık kazandırılması sağlanacak.
Tokat’ı ziyarete gelen misafirler; Hatuniye Cami, Taşhan, Gökmedrese bölgesini rahatça dolaşacak, 900 adımda Halid Sokağından itibaren şehrin tarihi kalbi Sulusokak bölgesine ulaşmış olacaktır. Ve 900 yıllık Türk mimarisinin tüm eserlerini göreceklerdir.
Hedefimiz; tüm çalışmalarımızda bir yandan şehrimizi imar ederken bir yandan da şehrimizi ihya ederek 6 Bin yıllık tarihi ile Anadolu coğrafyasının kadim şehri Tokat’ımızda insanımızı ekonomik olarak doyurarak mutlu yaşamasıdır.